top of page

Jouw online uitstraling


De laatste tijd krijg ik veel vragen binnen over de kosten van een website en wat er allemaal bij komt kijken. De meeste ondernemers hebben door hoe belangrijk de online uitstraling van je bedrijf is. Zeker in de huidige tijd met de situatie omtrent Covid-19 ben je nog afhankelijker van het online bereiken van klanten. Omdat ik graag met zzp-ers en startende ondernemers werk - de energie die zij hebben wanneer ze beslissen om van hun hobby hun werk te maken is echt fantastisch! - weet ik dat er in de startfase meestal een beperkt budget is. Ik ben zelf zzp-er en weet als geen ander hoeveel kosten er om de hoek komen kijken wanneer je begint met "ondernemen".Je website is je online etalage


Voor veel ondernemers is een website niet alleen het visitekaartje, of een online informatiefolder, maar ook daadwerkelijk een online etalage. Er wordt steeds meer online verkocht en dat geldt niet alleen voor producten, maar ook zeker voor diensten. Klanten verwachten dat je online vindbaar bent en willen graag jouw producten heel goed bekijken voordat ze het aanschaffen. We leven in een tijd waarin alles constant met elkaar vergeleken wordt, want dat kan anno 2020 via het web heel makkelijk. Een website is een prettig en makkelijk platform waar je in één oogopslag je (potentiële) klant kunt informeren, enthousiasmeren en kunt overhalen om met jou in zee te gaan. Het is dus je visitekaartje in de online wereld.


De marktkraam van een creatieve ondernemer tijdens de Etsy Made in NL markt in Leeuwarden.
Foto gemaakt tijdens Etsy Made in NL in Leeuwarden

Social media ondersteuning


Naast een goede website, zul je ook moeten zorgen dat je gehele online uitstraling er tip-top uitziet en regelmatig bijgehouden worden. Klanten willen zien dat je actief en vernieuwend bent. Tegenwoordig is enkel een website niet genoeg, er wordt verwacht dat je ook op social media te vinden bent. Het hoeft niet per se natuurlijk, maar het zijn wel hele prettige, gratis platformen met een enorm bereik die in je voordeel kunnen werken. Het is belangrijk dat je weet hoe het werkt en wat je precies moet doen om een beetje bereik te hebben op deze bijzondere, zich razendsnel ontwikkelende online kanalen.


Naast het maken van een nieuwe website voor jouw bedrijf kan ik je ook ondersteunen op het gebied van social media. Dit kan betekenen dat ik je help om je profielen op orde te krijgen met de juiste afbeeldingen, de juiste teksten en templates waarmee je snel kunt werken, maar ook kan ik het volledig voor je uit handen nemen. Wanneer jij al helemaal thuis bent in de wereld van facebook en instagram, kan ik je periodiek helpen bij het creëeren van goede, verfrissende content. Langs de zijlijn rijk ik je handvaten aan of denk ik mee over het creëeren van de juiste posts om te zorgen voor een perfecte online uitstraling.


De mooiste foto's


Naast het ontwerpen van een goede, strakke en responsive website - dus geschikt voor desktop, tablet en smartphone - en bijpassende social media profielen zul je wellicht ook moeten kijken naar aanvullende zaken zoals fotografie. Ben je een dienstverlener met een persoonlijke insteek? Dan raad ik je aan om een paar mooie portretfoto's van jezelf te laten maken. Zo weten mensen al een beetje wie je bent voordat ze met je in gesprek gaan. Verkoop je prachtige producten van hoogwaardige kwaliteit die je graag wilt etaleren in je webshop? Dan moeten je productfoto's ook zeker van dezelfde hoogwaardige kwaliteit zijn.De nieuwe website van hondenschool Challenge4Dogs
De nieuwe website van hondenschool Challenge4Dogs

Bij productfotografie is het belangrijk om het materiaal, de kwaliteit en andere belangrijke eigenschappen perfect uit te lichten. Je wilt allereerst dat je klant weet wat hij of zij koopt, maar je wilt ook voorkomen dat producten retour komen omdat het niet is zoals de klant had verwacht. Je doet je klant en jezelf dus een groot plezier met echt goede, gedetailleerde productfoto's.


Product- en sfeerfotografie voor verschillende ondernemers uit Friesland
Product- en sfeerfotografie voor verschillende ondernemers uit Friesland

Momenteel werk ik samen met verschillende ondernemers in Noord-Nederland, waarbij ik een op maat gemaakt totaalpakket aanbied. Denk aan een website inclusief fotografie en een bijpassend logo, of productfoto's voor hondenartikelen met zorgvuldig geselecteerde hondenmodellen via mijn uitgebreide netwerk. Wil je graag meer weten over bedrijfsfotografie? Bekijk dan hier een deel van mijn portfolio.


Een passende huisstijl


Een passend logo met een bijpassende huisstijl heeft veel voordelen en het zorgt ervoor dat jij je bedrijf gelijk goed van de grond kunt krijgen of een enorme boost kunt geven. Niet alleen zorgt het voor herkenbaarheid, ook laat het zien waar jij voor staat als ondernemer. Tot slot creëer je hiermee rust en consistentie in je communicatie. Mensen herkennen jouw nieuwsbrief meteen. Denk aan de grootste merken in Nederland, alleen al door de vorm en kleur weten we vrijwel alle grote supermarktketens en kledingwinkels van mijlen ver te herkennen. En we zijn het er allemaal over eens dat je communicatie duidelijk, to the point en informatief moet zijn voor je klanten.


Flyers voor hondenoppas Pluk de Dag uit Echtenerbrug
Flyers voor hondenoppas Pluk de Dag uit Echtenerbrug

Onderschat ook je offline communicatieproducten niet. Een goede flyer met informatie of bijvoorbeeld een speciale actie of korting, een complete brochure met al je producten en natuurlijk luxe visitekaartjes zijn nog steeds heel nuttig in de offline wereld. Onderschat de kracht van mond-tot-mond reclame ook zeker niet en daarbij is het heel handig om iemand een tastbare "reminder" te geven in de vorm van een flyer of visitekaartje. Het is daarbij belangrijk dat je offline en online communicatiemiddelen perfect op elkaar afgestemd zijn.


Een compleet pakket perfect afgestemd op wat jij nodig hebt


Niet alleen ben ik afgestudeerd in Marketingcommunicatie, ook heb ik meer dan 13 jaar ervaring in marketing, sales en communicatie bij verschillende bedrijven. In de afgelopen 5 jaar heb ik meerdere zzp-ers en klein-bedrijven geholpen bij het opstarten van hun zaak of bij het uitbreiden van hun naamsbekendheid in de fase erna. Desgewenst kan ik een compleet pakket voor je samenstellen, waarbij ik zorg dat alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten. In ons kennismakingsgesprek kijk ik naar wat jij als ondernemer echt nodig hebt en waar we samen in gaan investeren.Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail via info@pixiemedia.nl of WhatsApp naar 06- 27 11 98 84. Je kunt mij ook altijd bellen of benaderen via facebook. Wil je graag nog even rustig mijn werk bekijken? Check gerust mijn online portfolio hier op de website.

56 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page