top of page

Drukwerk voor fokkers

Als je mij een beetje kent en op de hoogte bent van mijn enorme passie voor fotografie, weet je ook dat ik een grote voorliefde voor honden heb. Niet alleen binnen Pixie Photography maar ook binnen Pixiemedia vind ik het leuk om te werken aan projecten die te maken hebben met honden. Ik fotografeer veel voor fokkers (standfoto's en pupfoto's) maar ik doe ook regelmatig honden fotoshoots voor particulieren.


Logischerwijs verzorg ik zelf al het drukwerk voor mijn eigen fotografie afdeling, zoals flyers, visitekaartjes en cadeaubonnen. Ik zorg dat het helemaal binnen de huisstijl van Pixie Photography past. Niet alleen de layout is belangrijk, ook het materiaal moet perfect matchen met de uitstraling. In dit geval hebben de cadeaubonnen een prachtige, zacht aanvoelende matte coating en worden ze geleverd met een bijpassende envelop.Niet alleen het materiaal van de cadeaubon vind ik belangrijk, ook de envelop moet mooi en representatief zijn. Het liefst test ik zulke producten eerst en ik heb een fantastische leverancier die mij af en toe prachtige proef-pakketjes toestuurt. Zie hier allerlei soorten enveloppen in metallic en kraft bijvoorbeeld.Bij een fotograaf vind ik het heel belangrijk dat het logo en de huisstijl (en dus al het drukwerk) past bij de stijl van de fotograaf. Maak je warme, zachte foto's? Dan moet het logo en de huisstijl dat ook zijn. Maak je stoere foto's met verzadigde, pittige kleuren en harde schaduwen? Dan mag het logo ook stoer en fel zijn, vind ik.Wanneer je redelijk veel hondenfokkers en hondenliefhebbers kent, ontkom je er niet aan dat je ook automatisch opdrachten aantrekt die te maken hebben met honden. In dit geval gaat het vooral om informatieflyers, visitekaartjes en brochures maar soms ook om complete websites.


De laatste tijd heb ik mij bezig gehouden met het ontwerpen van informatiefolders voor fokkers; de "Pup Brochure". Het doel van zo'n brochure is om zo overzichtelijk en bondig mogelijk allerlei belangrijke informatie in één keer te kunnen verstrekken aan je klant; de nieuwe baas van de pup. Zo voorkom je dat je een heel pakket aan briefjes en losse foldertjes meegeeft en weet je zeker dat je geen belangrijke informatie vergeet te verstrekken. Alles staat in één folder, je vouwt het koopcontract en de stamboom erin en je pakket is klaar om mee te gaan met de nieuwe eigenaar van pup!


Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat de inhoudelijke tekst correct gespeld en goed leesbaar is, ook moet het er aantrekkelijk uitzien in de huisstijl van jouw hondenkennel. Je wilt natuurlijk ook mooie foto's van je honden in de brochure verwerken. In sommige gevallen heb ik ook de foto's van de honden gemaakt welke niet alleen gebruikt kunnen worden voor deze brochure, maar ook op social media kanalen, in advertenties in clubbladen en op websites waar je je (dek)reu of pups bijvoorbeeld wilt laten zien aan andere fokkers.


Inmiddels heb ik voor verschillende fokkers in Nederland zo'n brochure ontworpen en laten drukken op hoogwaardige kwaliteit papier (300 gram), met een mooie mat-layout (waardoor de tekst zeer goed leesbaar is in elk soort licht en met de mogelijkheid dat de voorkant bijvoorbeeld beschrijfbaar is. Zo kun je in één keer een doosje brochures laten drukken in dezelfde stijl, waar je vervolgens per nest en per pup de juiste informatie invult zoals naam, NHSB nummer en het voedingsschema bijvoorbeeldSamen bepalen we het formaat van de brochure, de gewenste papiersoort en de hoeveelheid. Ik ga aan de slag met het ontwerp en houd daarbij rekening met kleuren die passen bij jouw huisstijl en je bestaande communicatiemiddelen. We bepalen welke foto's die erin moeten komen. Samen gaan we het ontwerp kritisch beoordelen en bijschaven, we zorgen voor een prettige tekst die de lading helemaal dekt en uiteindelijk komen we tot een mooi eindresultaat wat ik voor je laat drukken tegen een scherp tarief bij een professionele, betrouwbare drukkerij.


Wil je graag meer informatie over het laten ontwerpen en drukken van flyers of brochures?


Stuur mij gerust een berichtje en je kunt van mij altijd een vrijblijvende offerte ontvangen.

Je hebt al een puppy brochure op A4 formaat, 4 zijden full-color, helemaal voor jou ontworpen en bedrukt op 300 grams mat papier vanaf €180,- per 50 stuks! Stuur een e-mail naar info@pixiemedia.nl of een WhatsApp naar 06 - 27 11 98 84 voor meer informatie.

41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page